Artikelen

Grillig Guangxi
Grillig Guangxi

Stenen wouden uit de prehistorie en rijstterrassen uit de Ming Dynastie: het landschap van de Chinese provincie Guangxi is erkend UNESCO werelderfgoed én siert het biljet van 20 yuan. Toch is Guanxi relatief onbekend gebleven buiten China. Voordat de yuan de euro vervangt: een introductie. >>

Tekst en fotografie: Jurriaan Teulings

In FD Persoonlijk, het lifestyle-magazine van het Het Financieele Dagblad.»

Teugels los in Singapore
Teugels los in Singapore

Het tropische stadstaatje Singapore, voorheen vooral bekend als steriel nest van rabiate regelneukers, sleutelde de afgelopen jaren enorm aan imago en skyline. De teugels werden gevierd om ruimte te maken voor de broodnodige buzz. Half werk? Daar doet men niet aan.

Tekst en fotografie: Jurriaan Teulings

NU IN WINQ MAGAZINE.»

Van St Petersburg naar Kamchatka
Van St Petersburg naar Kamchatka

Onvoorbereid, ongepland, ongebudgetteerd: de reis door Rusland was lekker slecht doordacht. Beter om het een beetje los te laten, want hoe bereid je je voor op terroristische kippendieven, banya-hersenletsel, grommende beren, joviale moordenaars, neerstortende satellieten en een vulkaaneruptie? Vijf weken dwars door negen tijdzones. Beetje trein, beetje auto, boel avontuur.

Tekst en fotografie: Jurriaan Teulings

Oorspronkelijk gepubliceerd in Winq magazine.

SHORTLISTED VOOR DE AAD STRUIJSPRIJS 2013»

From Russia With Bling
From Russia With Bling

Moskou groeit zo explosief als Dubai. Men is er net zo gek op mode en design als in Milaan. Maar als het op decadent feesten aankomt, ligt een vergelijking met Ibiza het meest voor de hand. Zonder zon, mét wodka.»

In het spoor van Lakshmi’s zegeningen
In het spoor van Lakshmi’s zegeningen

Rajasthan, land van snorren en sari’s, is een levend sprookje. Flying Dutchman volgde een spoor van rijkdom en schoonheid langs paleizen, woestijnen, en forten.»

Brooklyn: New New York
Brooklyn: New New York

De knop is om. In Manhattan wordt met een scheef oog naar de overkant van de East River gekeken. Nog even, en namen als Williamsburg, Greenpoint, en Bushwick klinken je even vertrouwd in de oren als Chelsea en Soho. Loft parties, boswachters, ‘nu cabaret’, Ray-Bans en mix-tapes: het creatieve hart van New York klopt in Brooklyn.»

Scheppen en Vlaggen in Beijng
Scheppen en Vlaggen in Beijng

Beijing is booming. De geur van versgegoten beton vult de lucht. Aangejaagd door Olympische geldingsdrang verschijnt een nieuwe stad, bovenop de oude. Verre van smetteloos, maar niet te stoppen: de renaissance van China.»

Hong Kong: karaoke in de sauna
Hong Kong: karaoke in de sauna

Febo-gewijs dim summen, karaoke in de sauna, Björk-cocktails en een twee kilometer brede travestie-act: Hong Kong is China, maar dan groovy.»

Hup, Kopenhagen, Hup
Hup, Kopenhagen, Hup

Wij hebben Gispen, zij hebben Jacobsen. Wij hadden de Gordel van Smaragd, zij hadden Groenland. Wij hebben gezelligheid, zij hebben hygge. Is Denemarken soms een afgedreven stukje Holland?»

Jagen in Antwerpen
Jagen in Antwerpen

Antwerpen geniet een reputatie als jachtgrond voor het houdbare én het vluchtige: antiek en mode. De Scheldestad is een plek bij uitstek voor eigenzinnige inkopen. Hou genoeg ruimte vrij in uw achterbak voor een ijsbeer.»

Flexibel Napels
Flexibel Napels

Napels is een hogedrukpan. Het is er heet, het katholisisme is beklemmend. Maar wie er thuis is, vindt altijd wel ergens een ventiel om stoom af te blazen. Wilde en Warhol gingen je voor: welkom in de broeierigste stad van Europa.»

Buitenaards Tokio
Buitenaards Tokio

Als u conclusies over Japanners dacht te kunnen trekken uit de zwermen toeristen die de Nederlandse fietspaden blokkeren, dan komt u in Tokio bedrogen uit. Hier vindt u Japanners in vreemde smaken.»

Genete in Maastricht
Genete in Maastricht

Maastricht is heilige grond voor shoppers, kunstliefhebbers en gastronomen. Franse panache, Fins bont en Italiaanse couture: als u niet beter wist, zou u zich er allang niet meer in Nederland wanen.»

Hotspots Europa
Hotspots Europa

Een zwembad als plafond, een speedboat naast uw dinertafel en een bouwput als Kunst. Van Moskou tot Birmingham, ziehier de nieuwste hotspots van Europa!»

Shanghai Express
Shanghai Express

Dat China de volgende economische supermacht wordt, dat weten we nu wel. Maar valt er ook nog wat te beleven? Zeer zeker: in Shanghai. Nergens anders in China is de sprint naar de toekomst zo kort.»

Spaceship Tokio
Spaceship Tokio

Cybernerds, Hello Kitty-SM kamers, androgyne homojongetjesmanga en familievriendelijke Hard Gay-televisie: waarom naar de maan als je ook naar Tokio kunt?»

New & Improved: Valencia
New & Improved: Valencia

Jarenlang weggesuft aan Spanje’s Mediterrane oostkust: Valencia. Sinds kort is de hoofdstad van de regio weer terug in de gratie, dankzij ambitieuze architectuur en grootse evenementen. Met als klap op de vuurpijl een knetterend volksfeest, en een verrassend leuke gay scene.»

Hotspots USA
Hotspots USA

Vintage thee nippen, aan de keukentafel bij een celebrity-chef, Shakespeare-vertolkingen door plastic ninjafiguurtjes: never a dull moment in de USA. Een overzicht de nieuwe hotspots, zinderende festivals, en andere zaken die het reizen naar de andere kant van de Atlantische oceaan zo aangenaam maken.»

Kapitaal München
Kapitaal München

Het gaat goed met München. Beter dan ooit. In München gaat men beter gekleed, rijdt men in mooiere auto’s, is men meer bezig met luxe design en laat men het breder hangen dan in Berlijn. Een kijkje in de onofficiële hoofdstad van Duitsland.»

Australia: Queens' Land
Australia: Queens' Land

Mardi Gras in Sydney is als een Hadj voor homo’s: je moet er een keertje bij zijn geweest. Maar als je de halve aardbol bent afgereisd, dan hoef je het natuurlijk niet bij Sydney te houden. Wie noordwaarts naar Queensland trekt, vindt in de weken aansluitend op Mardi Gras meer feestjes, de groene tropen en de regenboogkleurige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef.»

Afrika Update
Afrika Update

Überhippe hotelkamers, nieuwe projecten in de schaduw van de Piramides van Gizeh, een prehistorisch pretpark en curry aan de golf van Guinee: nieuwe ontwikkelingen in Egypte, Ghana, Zuid-Afrika, Uganda en Tanzania.»

Japan: a teahouse in the sky
Japan: a teahouse in the sky

In Japan there is a constant interaction between ritual and innovation, the subtle and the outrageous, the serene and the bustling. One example is a 200-year old teahouse that has been integrated into the 45th floor of the new Ritz-Carlton hotel. But other more subtle examples are everywhere, as Jurriaan Teulings and Floris Leeuwenberg discover.»

Glooiend Stuttgart
Glooiend Stuttgart

Dat Stuttgart en de omgeving eromheen ’s werelds epicentrum van de autoindustrie is, zie je er niet aan af. Het is groen, het glooit, het is gemoedelijk. De sprookjeskastelen zijn er inmiddels voorzien van golfbanen, sauna’s, en zwevende toiletpotten.»

Zürich, voorbij de muesli
Zürich, voorbij de muesli

Zürich, bakermat van dadaïsme en muesli, ziet een krap decennium na de EuroGames een nieuwe roze invasie tegemoet. Wie had ooit gedacht dat een bankstad gay Amsterdam naar de kroon zou steken?»

Melbourne melange
Melbourne melange

Melbourne is een energieke mengelmoes van mensen en architectuur. Als tweede stad van Australië schuift het zijn rivaal Sydney met gemak aan de kant als het aankomt op sport, cultuur, mode en een liberale sfeer. Maar ook de koffie is onverslagen.»

Delightful DC
Delightful DC

Wie voor de milenniumwende in Washington, DC is geweest en de stad meent te kennen, staat een verrassing te wachten. Downtown en de omgrenzende gebieden zijn op de schop gegaan en ooit verloederde buurten zijn eerst opgehipt door de avant garde, om vervolgens met het binnengestroomde geld onherkenbaar te zijn opgeknapt.»

London Upperground
London Upperground

Menig toerist benadert Londen als mol. Duikt de underground in en steekt het hoofd slechts bovengronds bij Piccadilly Circus, St. Paul’s of Westminster totdat de checklist afgewerkt is. Zonde: bovengronds blijkt er veel te ontdekken tussen museum A en warenhuis B. Gewoon even de hoek om gaan waar de meute rechtdoor hobbelt.»

costa rica
costa rica

Bij dit artikel is nog geen tekst geplaatst»

Thumbs up for Brazil
Thumbs up for Brazil

Oi wereld! Het land van melk en honinglippen wacht. Het is al een tijdje de B in BRIC, heeft het meest sexy strand en het grootste homofeest ter wereld. Doe mee met Madonna en jaag op barbies, beklim eens een favela-heuvel, en hap eens naar een hert. Brazilië is in opkomst. Duim omhoog, kkkk!

Door Jurriaan Teulings. Dit artikel verscheen eerder in Winq magazine»

De zijderoute per privétrein
De zijderoute per privétrein

Reizen langs de zijderoute is sinds millennia een gelegenheid van veel zand en weinig comfort. Een recente uitzondering is de Golden Eagle Express. Eens per jaar voert deze luxueuze privétrein een gezelschap van welgestelde avonturiers naar China, dwars door de Stans van Centraal Azië.

Tekst en fotografie: Jurriaan Teulings

Nu in FD Persoonlijk, het lifestyle-magazine van het Het Financieele Dagblad.
»

Hoe overleef ik Sjanghai
Hoe overleef ik Sjanghai

Fotografie door Jurriaan Teulings, voor Colombus magazine»

Pure Rijkdom in Paraty
Pure Rijkdom in Paraty

Paraty, ooit een verstoft en geïsoleerd koloniaal dorp, is met de Braziliaanse economie mee uitgegroeid tot een belangrijke culturele hotspot van de Costa Verde. De paradijselijke locatie, pal tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo, is in trek bij zowel hippies als jetsetters.

Door Jurriaan Teulings

In FD Persoonlijk, het lifestyle-magazine van het Het Financieele Dagblad.»