Bio

For more extensive info in English, please check out my linkedin profile.

Jurriaan Teulings werkt sinds 1999 als schrijver, vertaler, bladenmaker en fotograaf.

Zijn artikel Dwars Door Rusland, over een reis van St Petersburg naar Kamchatka, werd geshortlist voor de Aad Struijs Persprijs 2013, de prijs voor de beste journalistieke reisproductie van het jaar

Opdrachtgevers zijn onder andere Het Financieele Dagblad, KLM Flying Dutchman magazine, KLM Agent, Revu, Portfolio, Mercedes Magazine, Winq magazine, MATE, Telegraaf, Villa d'Arte en Hilton hotels. Zijn verhalen en fotografie verschenen internationaal in onder andere the South China Morning Post (China), Elle (Brazilië), Out Traveller (VS), Marie Claire (Tsjechië en Estland), The Adelaide Advertiser (Australië), Longevity Magazine (Zuid-Afrika), El Mundo (Spanje) en The Peak (Hongkong), Style Magazine (Hong Kong), Bleu & Blanc (Mexico) La Reforma (Mexico) Bespoke International (Libanon), Vi Menn (Noorwegen), In Essence (Thailand), The National Magazine (UAE), Travel 3sixty (AirAsia Inflight) (Malaysia), AbouTime (South Africa), Imagine China (China) en het iPad magazine TRVL .

Winq International, een Engelstalig glossy lifestyle magazine dat hij als adjunct-hoofdredacteur inhoudelijk op poten heeft gezet, verschijnt inmiddels in ruim 50 landen wereldwijd.

In de loop der jaren heeft Jurriaan over een heleboel onderwerpen geschreven, inclusief film, technologie, populaire cultuur, gezondheid en internet. Maar verreweg het grootste onderdeel van zijn werk betreft reizen. Hij heeft meer dan zestig landen bezocht, soms voor een appel en een ei, dan weer in onvervalste eersteklasluxe. Hij is net zo op z'n gemak in een bus met meer pluimvee dan passagiers, als in een privéjet met een flesje Dom Pérignon op tafel. Nou ja, bijna dan.

Onderweg heeft hij gefeest met Moskouse miljardairs, en geflirt met Sarah Palins denkbeeldige homovriendjes in Alaska. Hij is verbroederd met een Indiase kroonprins, onderworpen aan een kruisverhoor door Hezbollah, en  van een enkele reis richting Mexicaanse cel gered door een superheld in een roze maillot.

Soms werkt hij samen met andere fotografen en journalisten. Samen met fotograaf Floris Leeuwenberg werkte hij aan een verhaal over tijgerstoperij in de laatste toevluchtsoorden van Rudyard Kiplings romantische wildernis. Ook bezochten ze de weelderige paleizen van Rajasthans maharadjas, deelden ze het zwembad met Israelische wapenhandelaren, slurpten opium van de hand van een bejaarde vegetariër, en genoten nét een paar teveel gin-tonics met een schietgrage prins.

contact

Jurriaan Teulings
jteulings at gmail dot com
+31624505391

Van dichtbij meemaken hoe het is om als reisjournalist te werk te gaan? Dat kan, en ik leg je nog uit hoe het werkt ook:  ga naar Zen Travel en boek een van de exclusieve fotoreizen die ik begeleid in 2013!